JDRI

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Home Nyheder 4 MEKINF på adventure race

4 MEKINF på adventure race

Email Udskriv PDF
adventureMange af forsvarets ansatte nyder godt af tilbuddet om civil uddannelse, også kaldet for CU. Men når CU kommer et helt kompagni til gode, er det smart. Det er nemlig hvad nogle fast ansatte fra Jydske Dragon Regiment har gjort.

De har taget CU ved Gymnastik og idrætshøjskolen i Viborg på skolens Politi Linie. Her afsluttes uddannelses forløbet med et selvvalgt projekt. De havde alle før forrettet tjeneste ved 4/I/JDR, og blev enige om at deres projekt skulle omhandle et Adventure Race. Men til sådan et setup skal der bruges mange mennesker, hvis projektet skal strække sig over tre dage. Heldigvis stod størstedelen af skolens elever klar til at hjælpe. Deltagere skulle selvfølgelig være deres gamle kompagni, der kunne stille med tre delinger a 30 mand pr. dag.

Efter planlægning med chefen for 4/I, kaptajn A. D. Svendsen, kom et Adventure Raceet i Viborg på øvelseslisten. Informationerne om arrangementet blev dog holdt tæt til kroppen. Kun få i kompagniet kendte til programmet, der senere viste sig at rumme alt, lige fra gymnastik til kanosejlads. Turen fra Holstebro til skolen forgik i bus. Ved otte tiden om aftenen ankom bussen med delingen til skolen. Gejsten og humøret blandt soldaterne var god, og der blev hilst på arrangørerne. Selve velkomsten tog sted i skolens, ikke alt for store, men komfortable mødelokale. Der blev lagt hårdt ud med en intro. Soldaterne fik hurtigt en gennemgang af programmet, skolens areal og faciliteter samt den nødvendige information der skulle til, for at deltage i løbet, der ville strække sig fra klokken 22.00 til 10.00 dagen efter.

Selve Adventure løbet var bygget op som et stjerneløb, med poster fordelt rundt i byen og nærtliggende skov arealer. Ved ankomst til en post, ville der være en opgave og først efter den var løst, ville deltagerne få tildelt informationer nok til at kunne finde næste post. Det siges at være godt med opvarmning. Arrangørerne havde også sørget for opvarmning; dog en lidt anden end hvad soldaterne normalt er vant til. Der stod nemlig gymnastik på programmet. To piger fra skolens gymnast hold stod klar til at lave diverse øvelser, og der var flere som fik sig en ”a ha” oplevelse ved diverse øvelser og positioner.


Soldaterne blev delt op i 6 hold, med fælles start i skolens egen svømmehal. Her havde hvert hold fået en gevindstang, som hurtigst muligt skulle fyldes op med møtrikker i bestemte farver. Møtrikkerne lå fordelt på bunden af svømmehallens bassin, og først når alle møtrikker var samlet ind og påsat gevindstangen i den rigtige kombination, kunne holdet få lov til at fortsætte. Den næste opgave var at finde orienteringskort over skolens område. De lå ligeledes på bunden i bassinet. Hvert kort havde en post påtegnet, som bestod af et bogstav. Tilsammen blev de syv poster omdannet til et stedord. Nemlig et sted på et af de tre store kort, holdene havde fået med sig. Sådan forsatte løbet i højt gear hele aftnen med opgaver, der førte til nye opgaver.

Målet med dette Adventure Race var at arrangere et løb hvor holdende skulle samarbejde stort set ved alle poster og opgaver.

Aftens strabadser bød på kilometer vis af landevej, skovstier, Viborg midtby samt utallige gåder og underholdende opgaver, der skulle løses i et væk. Til den lange vej havde hvert hold fået to cykler til rådighed. Hvordan holdet fordelte cyklen mellem de 5-6 deltager var op til dem selv. Som tiden nærmede sig midnat, var alle hold beskæftiget med diverse udfordringer. Arrangørerne havde gjort sig umage for at finde på alverdens lege, gåder og ”fjollede ting”. Men meningen bag alt det hele var at skabe en masse oplevelser og samarbejdsøvelser, der ville ligge så fjernt fra det soldaterne normalt forbinder med deres hverdag. Listen over prøvelser og udfordringer blev længere og længere som timerne gik, og indeholdt alt fra at danne en trekant ud af et tov med bind for øjnene, klatring efter point på en væg, stille et bål op for at brænde en snor over og bygge et tårn i duplo klodser - hvor hver deltage ikke måtte tale sammen.

Da klokken nærmede sig 08.00 havde deltagerne været aktive i 12 timer. De sidste opgaver skulle løses på skolens arealer, og deltagerne gik derfor med troen om, at de var færdige. Men som prikken over i’et havde arrangørerne en lille overraskelse i ærmet, som lå og ventede. På dette tidspunkt havde deltagerne rundet 25 kilometer og nogle flere. Men inden målstregen, skulle alle hold fra skolen og over på den anden side af Viborg søerne for derefter at fange en kano og padle retur til skolen.  

Efter at have tilbage lagt ca. 30 kilometer i nattens mulm og mørke, blevet udfordret på alverdens måder, begyndte trætheden også at melde sig. Nogle nød turen mere end andre.

Inden bussen kørte tilbage til Holstebro, var der tid til en tilbagemelding. Der blev delt ud af både ris og ros, men stemningen blandt soldaterne var bestemt ikke dårlig. De ønskede gerne flere af disse arrangementer og kom også med gode råd til næste gang der skulle arrangeres noget tilsvarende. Arrangørerne kunne fortælle, at alle fra skolen som var involveret i projektet, før, under og efter havde været glade for den energi og entusiasme soldaterne havde udvist under dette Adventure Race alle tre dage.

Som det sidste blev soldaterne sendt ind i skolens spisesal. Her ventede et velfortjent morgenmad, inden turen gik mod Holstebro.

Se original artikel på 4 MEKINF hjemmeside

4mekinf

 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
OpdaterCrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource